Volledig scherm
© Emiel Muijderman

LokaalHengelo: Stop met het doordrukken van dit afvalbeleid

HENGELO -  LokaalHengelo vindt dat Hengeloërs pas na de installatie van een nieuw college moeten beslissen of ze de grijze container willen behouden. "Stop met het doordrukken van dit afvalbeleid."

De partij reageert op de brief van Twente Milieu en de gemeente die deze week wordt bezorgd. Daarin wordt Hengeloërs gevraagd om vóór 1 juni kenbaar te maken of ze met hun afval naar de ondergrondse container willen of tegen hogere kosten de grijze bak willen houden.

Roep om hulp

LokaalHengelo gaat in de raadsvergadering van dinsdag vragen of de gemeente wil gaan luisteren naar de roep om hulp van Hengeloërs en te stoppen. "Stop met het doordrukken van het afvalbeleid", aldus raadslid Patrick Rillmann. "Inwoners van Hengelo hebben zich 21 maart 2018 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen  uitgesproken over dit afvalbeleid en veel inwoners willen wachten met het maken van hun keuze tot na de installatie van het nieuwe college."

Frustraties

In 't Genseler hebben bewoners vorige week voorkomen dat een container werd ingegraven. LokaalHengelo zegt deze burgerlijke ongehoorzaamheid te begrijpen. "Dit is het gevolg van frustraties, onbegrip en boosheid omdat de gemeente weigert te luisteren naar haar inwoners."

In samenwerking met indebuurt Hengelo