Volledig scherm
PREMIUM
Ido Middelkamp (rechts) is als een kind zo blij met zijn nieuwe sportstudio in oude Baptistenkerk. © Frans Nikkels

Machines prepareren in de Hengelose sporttempel

HENGELO - Eindeloos aan gewichten hangen, zonder vooropgezet plan? Prehistorisch, zegt Ido Middelkamp. Hij biedt met All it takes training op maat aan. Nu ook op een nieuwe, bijzondere locatie: de vroegere Baptistenkerk.

Vroeger klonken er gregoriaanse gezangen, nu schallen ritmische beats door de voormalige Baptistenkerk aan de Jacob Catsstraat. Dit is dan ook geen godshuis - niet meer. Eigenaar Ido Middelkamp van All it takes Personal Training bouwde de kerk, die hij voor 3 ton kocht, in vier maanden tijd om tot een sporttempel. Oude elementen als het doopbad en het orgel handhaafde hij. 

  1. Vijf vragen aan Anne-Jelmer Drent: “We krijgen nu meer vrijheid”
    PREMIUM

    Vijf vragen aan An­ne-Jelmer Drent: “We krijgen nu meer vrijheid”

    HENGELO - Nightskate Twente zoeft dit seizoen weer 15 vrijdagavonden over de wegen van Hengelo en wijde omgeving. Vorig jaar moest het programma worden teruggeschroefd naar tien ritten, omdat de politie minder agenten als vrijwillige verkeersbegeleider kon leveren. Die inzet is nu helemaal gestopt. Met een ‘dubbel gevoel’ gaat Nightskate op 10 mei seizoen 21 in, zegt Bornenaar Anne-Jelmer Drent (46), een van de organisatoren.

In samenwerking met indebuurt Hengelo