Na 30 jaar heeft gemeente Hengelo een nieuw logo

HENGELO - Na dertig jaar komt de gemeente Hengelo met een nieuwe huisstijl. Burgemeester Sander Schelberg onthulde tijdens de nieuwjaarsreceptie het nieuwe logo.

Volledig scherm
Nieuwe logo © Gemeente Hengelo

De gemeente heeft in 2017 en 2018 met honderden Hengeloërs gesproken. Op basis van die gesprekken werd het DNA van de stad als volgt samengevat: Hengelo is betrokken en leefbaar, vindingrijk en vaardig, idealistische en praktisch.

 Het bureau Creative Bastards uit Enschede kwam als winnaar uit de bus bij de aanbesteding. Zij namen het DNA van Hengelo als uitgangspunt. Het nieuwe wapen van Hengelo heeft in gestileerde vorm een prominente plek gekregen in het logo. Mocht je je afvragen wat er precies te zien is. Het logo is een mix tussen het landschappelijke (koren) en het stedelijke en industriële van Hengelo (de bijenkorf). In het midden worden de twee door een beek gescheiden. 

30.000 euro

De blauw/gele kleuren uit de nieuwe huisstijl zijn een afgeleide van het wapen van Hengelo, waarbij de gele kleur goud symboliseert. De nieuwe primaire huisstijlkleuren zijn blauw en geelgoud. De gemeente heeft voor de nieuwe huisstijl 30.000 euro geïnvesteerd. Het geld is besteed aan het ontwerp, de uitwerking daarvan en het samenstellen van het digitale huisstijlhandboek. Briefpapier, de website, dienstkleding, het wagenpark en nieuwsbrieven dragen straks allemaal het nieuwe logo. 

De komende weken wordt de nieuwe huisstijl geleidelijk ingevoerd. Eind januari komt de nieuwe website van de gemeente Hengelo online. Voor de website werd zo'n 25.000 euro uitgetrokken. 

Bekijk hieronder hoe het logo tot stand kwam.

In samenwerking met indebuurt Hengelo