Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Nog op zoek naar een kerstboom? Bij ‘t Holthuis in Deurningen mag je hem zelf omzagen

ENSCHEDE - ‘Wie het eerst komt wie het eerst maalt’, is Landschap Overijssel duidelijk. De organisatie laat mensen begin december hun eigen kerstboom uitzoeken én omzagen op landgoed ‘t Holthuis bij Deurningen. Onder ‘deskundige begeleiding’.

Voor een tientje kunnen geïnteresseerden een boom uitzoeken op drie dagen in december. Voor donateurs  aan Landschap Overijssel is ‘ie zelfs gratis - mits je twintig euro’s betaalt voor je lidmaatschap. 

De bomen staan op een speciaal daarvoor gereserveerd perceel. De lengtes verschillen van anderhalf meter tot wel vier meter. Dus als je een kamer hebt met het plafond vier en een half meter hoog, past er nog een piek op. “Er is altijd wel een lengte die bij je past”, schrijft het Landschap in een persbericht.

Zagen op Pakjesavond

De verkoop begint op 5 december. Zo weet je zeker dat de Sint op pakjesavond alvast kan genieten van een prachtige boom. Liever toch wat later? Hebben ze ook aan gedacht. Op 6 en 7 december kun je er ook nog een boom scoren. Precieze data en tijden zijn te vinden op de site.

Het perceel bevindt zich vlakbij ‘t Holthuis aan de Zandsteenweg in Deurningen. Kijk hier naar de plattegrond van het perceel en je kunt hem zo intoetsen op de navigatie.

Volledig scherm
Perceel Landschap Overijssel © Google Maps

In samenwerking met indebuurt Hengelo