Volledig scherm
Henk Poort (rechts) met Herman Strijker en Edwin de Jong van stichting Hart Safe Twente. © Lars Smook

Nominatie Persprijs voor Hengeloer Henk Poort

HENGELO - Henk Poort van Stichting Twente Hart Safe is in politiek café Hengeloos Peil genomineerd voor de Persprijs 2018. Nadat hij zo'n tien jaar geleden zelf werd getroffen door een hartinfarct, besloot Poort zich in te zetten voor een dekkend netwerk van AED's ofwel defibrillatoren die levensreddend kunnen zijn in geval van een infarct.

Volgens de redactie van Hengeloos Peil, een samenwerking van De Twentsche Courant en Radio Hengelo TV, heeft Henk Poort hiermee 'op een aansprekende, positieve manier een zinvolle bijdrage geleverd aan het maatschappelijk belang in Hengelo en de gehele regio.'

Poort was verguld met de nominatie. „Dat ik zo nog eens in het nieuws zou komen.” Gemeenteraadslid Bas van Wakeren, die regelmatig in de raadsvergadering en daarbuiten aandacht vraagt voor de inzet van AED's, reageerde: „Henk Poort heeft deze nominatie dubbel en dwars verdiend.”

De redactie van Hengeloos Peil wil elke maand een persoon of organisatie nomineren voor de Persprijs 2018. Tijdens de afsluiting van het politiek café in juni volgend jaar wordt de winnaar van de Persprijs gekozen. Publiek kan dan via de sociale media een winnaar aanwijzen van de Publieksprijs.

De volgende aflevering van Hengeloos Peil in brasserie So Nice van de Schouwburg Twente is maandag 9 oktober.

  1. Directeur Siemens Hengelo over sluiting: 'Dreun voor medewerkers en regio'

    ENSCHEDE/HENGELO - Directeur Huub Banus reageert vrijdag in de Grolsch Veste op de sluiting van Siemens in Hengelo. Hij noemt de sluiting een dreun voor de medewerkers, de stad Hengelo en de regio. Hij benadrukt dat Siemens niet over een nacht ijs is gegaan. "Er zijn goede analyses uitgevoerd en uiteindelijk heeft dat helaas tot deze keuze geleid." Banus benadrukt dat medewerkers op hem kunnen rekenen. "We gaan het proces in met de bonden en de ondernemingsraad en wij zullen onze verantwoordelijkheid nemen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo