Gerard van Noort was in de jaren ‘70 acht jaar lang médicin-chef van een ziekenhuis in Kameroen. Na zijn terugkeer naar Nederland zette hij zich vele jaren in voor het land dat gelegen is in westelijk Centraal Afrika.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard van Noort was in de jaren ‘70 acht jaar lang médicin-chef van een ziekenhuis in Kameroen. Na zijn terugkeer naar Nederland zette hij zich vele jaren in voor het land dat gelegen is in westelijk Centraal Afrika. © Reinier van Willigen

Nooit meer tyfus in ‘t dorp, dankzij Gerard van Noort uit Hengelo

HENGELO - Dankzij de aanleg van een waterleiding van 4 kilometer lang is tyfus in het 5000 inwoners tellende dorp Echoc uitgebannen. Zeker 7000 inwoners van het dorp Ndoungue zijn direct gesteund door de aanleg van een 7 kilometer lange asfaltweg. En in Baham is een centrum voor gehandicaptenzorg gebouwd, dat tot op de dag van vandaag nog financieel ondersteund wordt. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Hengelo