Volledig scherm
PREMIUM
Aimée Jansen (links) en Marissa Slagboom (rechts) aan het werk in het textiel lokaal van 't Genseler. Leerlingen van het praktijkonderwijs krijgen in de toekomst ook een diploma. Tot nu toe konden ze alleen certificaten halen. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Nu ook diploma voor praktijkonderwijs: Hengelose Aimée en Marissa blij

"Ik ga hem inlijsten en aan de muur hangen!" Aimée Jansen (15) ziet al helemaal voor zich hoe haar diploma straks in haar kamer hangt. De Hengelose zal straks een van de eersten zijn die een echt diploma voor het praktijkonderwijs in ontvangst mag nemen.

Aimée zit op de school voor praktijkonderwijs 't Genseler in Hengelo. Tot nu toe is dit de enige vorm van voortgezet onderwijs waar de leerlingen geen diploma krijgen. De reden: het eindniveau verschilt te veel. Praktijkonderwijs is bedoeld voor scholieren tussen 12 en 18 jaar voor wie het vmbo te hoog gegrepen is. Op een school als 't Genseler worden ze naast theorie, via veel praktijklessen en stages naar werk begeleid. Hun opleiding is maatwerk, afgestemd op het niveau van de leerling.

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo