Volledig scherm
PREMIUM
Aimée Jansen (links) en Marissa Slagboom (rechts) aan het werk in het textiel lokaal van 't Genseler. Leerlingen van het praktijkonderwijs krijgen in de toekomst ook een diploma. Tot nu toe konden ze alleen certificaten halen. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Nu ook diploma voor praktijkonderwijs: Hengelose Aimée en Marissa blij

"Ik ga hem inlijsten en aan de muur hangen!" Aimée Jansen (15) ziet al helemaal voor zich hoe haar diploma straks in haar kamer hangt. De Hengelose zal straks een van de eersten zijn die een echt diploma voor het praktijkonderwijs in ontvangst mag nemen.

Aimée zit op de school voor praktijkonderwijs 't Genseler in Hengelo. Tot nu toe is dit de enige vorm van voortgezet onderwijs waar de leerlingen geen diploma krijgen. De reden: het eindniveau verschilt te veel. Praktijkonderwijs is bedoeld voor scholieren tussen 12 en 18 jaar voor wie het vmbo te hoog gegrepen is. Op een school als 't Genseler worden ze naast theorie, via veel praktijklessen en stages naar werk begeleid. Hun opleiding is maatwerk, afgestemd op het niveau van de leerling.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo