Volledig scherm
PREMIUM
Aimée Jansen (links) en Marissa Slagboom (rechts) aan het werk in het textiel lokaal van 't Genseler. Leerlingen van het praktijkonderwijs krijgen in de toekomst ook een diploma. Tot nu toe konden ze alleen certificaten halen. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Nu ook diploma voor praktijkonderwijs: Hengelose Aimée en Marissa blij

"Ik ga hem inlijsten en aan de muur hangen!" Aimée Jansen (15) ziet al helemaal voor zich hoe haar diploma straks in haar kamer hangt. De Hengelose zal straks een van de eersten zijn die een echt diploma voor het praktijkonderwijs in ontvangst mag nemen.

Aimée zit op de school voor praktijkonderwijs 't Genseler in Hengelo. Tot nu toe is dit de enige vorm van voortgezet onderwijs waar de leerlingen geen diploma krijgen. De reden: het eindniveau verschilt te veel. Praktijkonderwijs is bedoeld voor scholieren tussen 12 en 18 jaar voor wie het vmbo te hoog gegrepen is. Op een school als 't Genseler worden ze naast theorie, via veel praktijklessen en stages naar werk begeleid. Hun opleiding is maatwerk, afgestemd op het niveau van de leerling.

In samenwerking met indebuurt Hengelo