Volledig scherm
(Foto Charel van Tendeloo) © Unknown

Oprichting nieuw Broodfonds
voor ondernemers Hengelo

HENGELO - Hengelose en Oldenzaalse ondernemers kunnen binnenkort deelnemen aan het zogenoemde Broodfonds. Daarbij spreken zelfstandigen onderling af om elkaar te steunen bij ziekte. 

Op 24 mei is daarvoor een speciale informatieavond  bij Frans op den Bult aan de Hengelosestraat in Deurningen. De start is om 19.30 uur.

Vangnet

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij onverhoopt ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening. Wordt iemand ziek, dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. 

Solidariteit

Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Financiële steun

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Nieuwe groep

De broodfondsen bestaan al twaalf jaar. Landelijk zijn er 343 groepen waaraan 15.000 ondernemers meedoen. De nieuwe groep gaat bestaan uit ondernemers uit Hengelo en Oldenzaal.  Het is de bedoeling dat ondernemers uit Oldenzaal en Hengelo op 24 mei een nieuwe groep gaan vormen om een broodfonds te starten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.broodfonds.nl.

In samenwerking met indebuurt Hengelo