Volledig scherm
© ANP

Overname Siemens door VDL mogelijk eerder

HENGELO – De overname van Siemens Hengelo door VDL is mogelijk al op 1 oktober, in plaats van in het laatste kwartaal of begin volgend jaar. Dat werd duidelijk in een gesprek met de vakbonden. 

Siemens wil 1 oktober graag als overnamedatum, omdat het concern werkt met een gebroken boekjaar dat op 30 september wordt afgesloten. Vakbond De Unie meldt dat van de 503 vaste medewerkers bij Siemens Hengelo en Siemens HTT samen, VDL er 468 overneemt. De exacte aantallen kunnen nog wijzigen als medewerkers voorafgaand aan de overname zelf besluiten te vertrekken. 

Medewerkers met een tijdelijk contract vallen onder de 503 ‘blijvers’, uitzendkrachten vallen hier buiten. Er blijven 35 medewerkers in dienst van Siemens. Het gaat daarbij onder anderen om servicemonteurs die in de energiecentrales en op de olie- en gasvelden werken waar de door Siemens Hengelo geleverde installaties staan. VDL neemt de orderportefeuille van Siemens Hengelo over.

Werkgarantie

Voor circa 400 medewerkers geldt, zoals bekend, een werkgarantie van vier jaar. Dat is één jaar voor het afhandelen van de bestaande orderportefeuille en drie jaar  voor nieuw werk. Siemens en ASML in Veldhoven - producent van chipmachines - hebben VDL toegezegd voor ieder geval drie jaar werk af te nemen. De bedoeling van VDL is natuurlijk dat het nieuwe Hengelose VDL-bedrijf zo goed gaat draaien dat er voor een veel langere periode dan vier jaar werk is. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo