Volledig scherm
© ANP

Overnamekandidaat voor thuiszorgbedrijf BTKzorg

HENGELO - Thuis- en kraamzorgorganisatie BTKzorg uit Hengelo wordt mogelijk overgenomen door Beter Thuis Wonen Thuiszorg uit Hoogeveen. De bedrijven oriënteren zich tot elkaar. "Wordt het geen fusie, dan mogelijk een intensieve samenwerking", zegt mede-eigenaar Edwin Beekman van BTW.

Bij een eventuele overname blijft de werkgelegenheid van BTKzorgpersoneel behouden, aldus Beekman. De arbeidsvoorwaarden blijven gelijk. Hetzelfde geldt voor de zorg aan cliënten, zegt eigenaar Bert Kolfoort van BTKzorg. Gemeenten, zorgkantoren en personeel moeten achter de fusie staan. Een overname kan alleen doorgaan als de Nederlandse Zorg Autoriteit(NZA) ermee instemt.

Expertise delen
Medewerkers van BTW zijn al in Hengelo aanwezig om expertise te delen op het gebied van automatisering en ict. Het Drentse bedrijf is met 1500 medewerkers en 5000 cliënten nagenoeg even groot als BTKzorg. Het BTW-werkgebied Groningen, Drenthe, Overijssel en een deel van Gelderland sluit aan op dat van BTKzorg. BTW heeft een gering aantal cliënten in Twente. Beide bedrijven houden zich bezig met huishoudelijke hulp en begeleiding. BTKzorg houdt zich als enige van de twee ook bezig met kraamzorg.

Pensioen
Aanleiding voor de gesprekken met BTW is dat eigenaar Bert Kolfoort van BTKzorg gebruik wil maken van zijn pensioen. Een andere belangrijke reden zijn de strenge eisen die gemeenten en zorgverzekeraars stellen aan thuisorganisaties. "Bedrijven moeten een bepaalde omvang hebben om te voldoen aan inkoopeisen en medische zorg, tot in de verste uithoeken van het verzorgingsgebied. Schaalvergroting biedt meer bestaanszekerheid voor de langere termijn", aldus Kolfoort. Hij stopte op 1 oktober 2015 al als directeur van BTKzorg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Hengelo