Volledig scherm
© Christian van der Meij

Parkeren in fietsflat Hengelo is op eigen risico

HENGELO - Wie houdt er toezicht in de fietsenstalling naast het station? Even navragen bij Prorail, adviseert de gemeente. Maar Prorail verwijst weer naar de gemeente. Die houdt toch toezicht?

Moraal van het verhaal: parkeren in de fietsflat is op eigen risico. Dat zegt ook de gemeente nu ook. "We hebben inmiddels gesproken met Prorail en de zaak afgekaart. De fietsflat wordt niet bewaakt", zegt een woordvoerster.

Mopperende man

Via Twitter maakte een Hengeloër onlangs melding van 'een mopperende man' wiens fiets was gestolen. En of de gemeente Hengelo er nog wat aan deed? De tweet leidde tot het bekende kastje-naar-de-muur-antwoord. De gemeente verwijst naar Prorail, die is immers eigenaar van het gebied.

Studenten

Maar Prorail zorgt er alleen voor dat als er iets kapot is, het gerepareerd wordt. Maar toezicht? Nee. Vorig jaar hielden studenten van het ROC de boel nog in de gaten. Maar die afspraak met het ROC is er niet meer, laat de woordvoerster weten.

Bewaakt

Wie geen enkel risico wil lopen, kan zijn of haar fiets het beste in een bewaakte stalling zetten, adviseert de gemeente. Dat kan bij winkelcentrum Thiemsbrug of in parkeergarage De Beurs. Die laatste stalling is alleen op marktdagen beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Hengelo