Bij de rondleiding door de Grolsch Veste, vrijdag 24 januari, poseert Peter Mos in de dug-out. Hij levert zijn FC Twente-relikwieën in en zegt na 46 jaar het lidmaatschap van de Vriendenkring op.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de rondleiding door de Grolsch Veste, vrijdag 24 januari, poseert Peter Mos in de dug-out. Hij levert zijn FC Twente-relikwieën in en zegt na 46 jaar het lidmaatschap van de Vriendenkring op. © José Mos

Peter uit Hengelo laat bloemstuk met boodschap
bezorgen na zijn crematie

in herinneringHENGELO - Hij plant de ‘afscheidstournee’ punctueel; zo is hij. Van de laatste gang naar zijn grootste voetballiefde FC Twente tot het kiezen van zijn slotdag. Het coronavirus gooit het zo zorgvuldig samengestelde draaiboek overhoop. Vijf Grolsch-beugels mogen ploppen, nog net.

Zaterdagmorgen, half tien. Een bezorger belt aan. Hij brengt een wit bloemstuk; hyacint, ranonkel en monnikskap. Er hangt een envelop met een briefje aan. ‘Hier even een berichtje van mij’, schrijft de opdrachtgever. ‘Ik ben nu bij Jeroen, het gaat goed met ons’. Hij voegt voor 75 euro dinerbonnen toe. Daar kunnen zijn vrouw en kinderen van uit eten. Hij keek de geste niet af van de tv-serie Hendrik Groen. ‘Ik had dit natuurlijk al veel eerder klaar’, meldt hij met een knipoog. Peter Mos is een dag eerder gecremeerd, bijna een week nadat hij uit het leven is gestapt.

In samenwerking met indebuurt Hengelo