De Bandoengstraat ligt bezaaid met piepschuim
Volledig scherm
De Bandoengstraat ligt bezaaid met piepschuim © Kim Jansen

Plaatselijke hagelbui in Hengelo? Piepschuim door de straten

HENGELO - Wie door de omgeving van de Bandoengstraat komt, zou zomaar kunnen denken dat het plaatselijk heeft gehageld. De straten in de omgeving van het Gilde College zien namelijk wit. Het gaat alleen niet om neerslag, maar om piepschuim.

Waar voorheen het Gilde College stond wordt al een aantal weken flink gesloopt. Muren worden neergehaald en daarbij komt isolatiemateriaal vrij. Dat laatste zorgt voor een probleem. Storm Ciara heeft er namelijk voor gezorgd dat het materiaal is weggewaaid en blijft liggen in omliggende straten. De Bandoengstraat, Padangstraat, Sabastraat en Weideweg zien wit. Een medewerker van Gildebor stelt dat het probleem begin deze week nog groter was. „Het leek echt of het hier had gesneeuwd. Wij zijn zelfs al met een veegmachine rond geweest.”

Sloopbedrijf RGS uit Rijssen kreeg de afgelopen dagen meerdere meldingen binnen. Omgevingsmanager Robin Clement: „Ik ben donderdagochtend zelf gaan kijken, dit is inderdaad niet de bedoeling. Je zou het inderdaad kunnen omschrijven als een plaatselijke hagelbui.” 

Klachten

Quote

We gaan geen verstopper­tje spelen, maar lossen dit op

Robin Clement

Buurtbewoners dienden vijf klachten in. „We gaan geen verstoppertje spelen, maar lossen dit op. We proberen nu mensen in te huren die het zo snel mogelijk opruimen. Wat mij betreft lopen die mensen er morgen al.” Bladzuigers moeten de piepschuimkorrels laten verdwijnen.

Volgens Clement was er niets aan de hand geweest als storm Ciara was weggebleven. „We zitten al zestig jaar in het sloopwerk. Normaal was al het materiaal achter de hekken gebleven en had niemand er last van gehad.”  Omwonenden die last hebben van stof dat vrij komt bij de werkzaamheden mogen zich bij RGS melden. Het bedrijf biedt aan ramen gratis te zemen.  

Piepschuim door de straten
Volledig scherm
Piepschuim door de straten © Kim Jansen
Piepschuim in de straten
Volledig scherm
Piepschuim in de straten © Kim Jansen

In samenwerking met indebuurt Hengelo