De Zero Waste Tour door binnenstad begint bij de winkel Eerlijk Waar.  Agnes Booijink (links) wijst Sefanja met dochter Lisa, Marlijn en Thari de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zero Waste Tour door binnenstad begint bij de winkel Eerlijk Waar. Agnes Booijink (links) wijst Sefanja met dochter Lisa, Marlijn en Thari de weg. © Frans Nikkels

Plasticvrij winkelen in Hengelo: het kan, maar je moet het gewoon eens durven

HENGELO Boodschappen doen en daarbij je eigen bakjes en zakjes meenemen: dat scheelt een hoop plastic verpakkingen. Een klein groepje probeerde dat plasticvrij winkelen zaterdagmiddag eens uit in de Drienerstraat. Want ook Hengelo heeft nu een Zero Waste Wandeltour.

  1. Onderzoek naar witwassen leverde forse bijvangst aan drugs op bij Hengeloër
    PREMIUM

    Onderzoek naar witwassen leverde forse bijvangst aan drugs op bij Hengeloër

    ALMELO/HENGELO In een onderzoek naar witwassen via de handel in bitcoins had de recherche een flinke bijvangst: in de woning van de 36-jarige W.B. in Hengelo bleek een forse hoeveelheid harddrugs te zijn opgeslagen. Verder bezat hij bijna 70.000 euro aan contant geld, twee auto’s, schilderijen, dure horloges, een voorraad whisky ter waarde van 6500, geld en twee chalets op een camping, terwijl zijn inkomsten destijds zeer karig waren.

In samenwerking met indebuurt Hengelo