De Wiefferweg bij Deurningen wordt zo snel mogelijk afgesloten voor autoverkeer.
Volledig scherm
De Wiefferweg bij Deurningen wordt zo snel mogelijk afgesloten voor autoverkeer. © Google Streetview

Populaire sluiproute tussen Hengelo en Weerselo zo snel mogelijk dicht

HENGELO/DEURNINGEN - De Wiefferweg bij Deurningen wordt zo snel mogelijk afgesloten voor autoverkeer. Dat gaat gebeuren door middel van een verzinkbare paal. Op die manier moeten weggebruikers die ondanks het inrijverbod toch gebruikmaken van de weg, geweerd worden.

De Wiefferweg is een populaire sluiproute tussen Hengelo en de kant van Weerselo. Auto’s kunnen op die manier binnendoor rijden en zo de kern van Deurningen vermijden. Vooral automobilisten die in de Hengelose wijk Hasseler Es moeten zijn, rijden via deze route. Hoewel er verkeersborden staan die aanduiden dat de Wiefferweg tussen de Kerkweg en de Vliegveldstraat afgesloten is voor automobilisten, rijden er elke dag toch zo’n 300 tot 350 weggebruikers via de weg, terwijl ze geen bestemmingsverkeer zijn.

Om die auto’s voor eens en altijd te weren wordt er een verzinkbare paal in het midden van de weg geplaatst. Bestemmingsverkeer kan via de gemeente Dinkelland de beschikking krijgen over een afstandbediening waarmee de paal bediend kan worden. De paal moet, als het aan de gemeente ligt, zo snel mogelijk geplaatst worden, ter hoogte van de Deurningerbeek.

Ernstige ongelukken

De Wiefferweg is ooit tot verboden gebied voor doorgaand verkeer verklaard na enkele ernstige ongelukken op de kruising van de weg met de Vliegveldstraat. Drie jaar geleden nog raakte een motorrijder zwaar gewond nadat hij geen voorrang kreeg van een auto die vanuit de Wiefferweg kwam.

Dat de weg nu definitief wordt afgesloten is in nauw overleg met de Stichting Dorpsraad Deurningen en de aanwonenden gegaan. Zij drongen al veel langer aan op een complete afsluiting. Met de maatregel is een bedrag gemoeid van zo’n 40.000 euro gemoeid. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo