Volledig scherm
PREMIUM
HENGELO - Exterieur pand van Privéhuis Sandra, de vroegere Club Romance aan de Emmaweg 2 / hoek Helmerstraat in Hengelo. © Frans Nikkels

Privéhuis in Hengelo: snuiven, onveilige seks en zieke prostituees

HENGELO - Privéhuis Sandra in Hengelo moet definitief dicht als bordeel. Dat heeft burgemeester Schelberg besloten. Belangrijkste reden is dat een 12-jarig meisje voor haar moeder de seksafspraken regelde. Maar controleurs zagen meer misstanden.

Dat blijkt uit de bestuurlijke rapportage, die aan het besluit voor sluiting ten grondslag ligt. Uit een whatsapp-gesprek - waar controleurs de hand op legden - zou blijken dat er in de club wel eens openlijk werd gesnoven, dat vrouwen soms onveilige seks hadden en dat er ook wel eens dames werkten met dodelijke ziektes.

  1. 'Ondernemers die vertrekken uit Hengelo gaan de boot missen'

    'Onderne­mers die vertrekken uit Hengelo gaan de boot missen'

    HENGELO Volgens wethouder Gerard Gerrits moet de binnenstad levendiger en bruisender worden en is al veel in gang gezet om dat doel te bereiken. „Het gaat de goede kant op. Er zijn ondernemers die vertrekken uit Hengelo, maar er komen er per saldo méér bij. We hebben het dieptepunt nu wel gehad. Maar we zijn er nog lang niet. Tegen de vertrekkers zou ik willen zeggen; jullie gaan de boot missen, want we gaan er iets van maken in Hengelo.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo