Volledig scherm
Het voormalige Hooghagen. © Christian van der Meij

PVV Hengelo: ‘Worden christenen en moslims in AZC gescheiden?’

HENGELO - Sinds vorige week worden weer vluchtelingen opgevangen in het voormalige verpleeghuis Hooghagen aan de Havezatenlaan. De PVV-fractie wil weten of er voldoende maatregelen zijn genomen ‘om excessen te voorkomen’.

In Hooghagen is ruimte voor 250 vluchtelingen. De opvang is tijdelijk, het huurcontract met pandeigenaar CarintReggeland loopt nog tot maart volgend jaar.

Veiligheid

Namens de PVV heeft fractievoorzitter Jeanet Nijhof hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W, met name over de veiligheid voor de omgeving. Nijhof verwijst daarbij naar ‘onregelmatigheden’ in en rond andere asielzoekerscentra.

Politie

De PVV noemt het ‘belangrijk dat de veiligheid van onze inwoners gewaarborgd is’. De fractievoorzitter wil onder andere weten of er de klok rond politietoezicht is. En: ‘Zijn er voldoende agenten beschikbaar om adequaat op te treden bij calamiteiten?’

Gescheiden

De PVV vreest verder problemen als christenen en moslims samen onder één dak worden opgevangen. ‘Worden op de locatie de christenen van de moslims gescheiden, om escalaties te voorkomen?’ Ook vraagt Nijhof zich af hoe tijdelijk de opvang is. ‘Wordt er gekeken naar een vervolglocatie in Hengelo voor deze asielzoekers?’

In samenwerking met indebuurt Hengelo