Volledig scherm
Excellente studenten Elissa Marks, Altan Veliqi en Richard Dangremond met John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur ROC van Twente) en Hennie ten Hag (ten Hag Supportfonds) © ROC van Twente

ROC van Twente-toppers verspreiden zich met Ten Hag-beurs over de hele wereld

HENGELO - Vijf excellente studenten van het ROC van Twente zijn onlangs beloond met een stagebeurs van het Ten Hag Supportfonds, dat jong talent de kans biedt in het buitenland kennis en ervaring op te doen om daarmee uiteindelijk het Twentse bedrijfsleven te versterken. Twee van de ROC-toppers lopen al stage in Nieuw Zeeland, de rest reist binnenkort af naar Australië, China en de Verenigde Staten. 

Richard Dangremond (19), student Middenkaderfunctionaris Bouw, uit Rijssen vertrekt met zijn beurs naar Australië, terwijl toekomstig Assistent manager internationale handel Altan Velique (17) uit Enschede in China stage gaat lopen. Amerika is voor de Elissa Marks (20) de bestemming. De Hengelose volgt de opleiding Specialist mode/maatkleding. 

Vertrokken

Frederique Visser (21) uit Hengelo, student Micro-biologisch analist, en Maarten Sleiderink (19) uit Tubbergen, student Chemisch fysisch analist, zijn beiden al naar Nieuw-Zeeland vertrokken om stage te lopen aan het Cawthorn Institute. Dat voert wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van voedselveiligheid. 

'Dromen waargemaakt

,,De reis- en werkervaring zijn ervaringen voor het leven",  laten de toekomstige analisten vanuit  Nieuw-Zeeland weten. ,,We leren hier op eigen benen te staan en zelfstandig keuzes te maken, dat maakt ons extra goed voorbereid op het hbo. Door de bijdrage van het Ten Hag Supportfonds worden onze dromen waargemaakt."

Hennie Ten Hag reikte de beurzen zelf uit aan de studenten die nog in Nederland zijn, tijdens de dinnershow 'Talenten in de spotlights' van het ROC van Twente. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo