Volledig scherm
© Thinkstock

Schot gelost in auto tijdens gijzeling in Hengelo: ‘Poging tot moord’

HENGELO - De politie ziet de gijzeling van een 75-jarige Hengeloër op 29 december als poging tot moord. De man werd enkele dagen voor de jaarwisseling onder schot gehouden in zijn auto en een uur lang gedwongen tot het rijden van een route door de Hengelose wijk Groot-Driene. In de auto is een schot gelost.

De politie tast sindsdien in het duister over het motief van de gijzeling. In opsporingsprogramma Onder de Loep vertelt woordvoerder Chantal Westerhoff dat er in de auto een schot is gelost: “Dit is echt heel heftig en we zien het daarom ook echt als een poging tot moord. In de auto van het slachtoffer is zelfs geschoten, de man is gelukkig niet geraakt.” 

Tijdens een handgemeen zou de 75-jarige man ook zijn geslagen met het pistool. Zijn telefoon werd door de verdachte gestolen, waarna de gijzelnemer er te voet vandoor is gegaan.

Beelden

Zowel de politie als het slachtoffer hebben nog geen idee waarom hij werd gedwongen tot het rijden van een route door Hengelo. Het enige wat bekend is over de man, is dat hij sprak met een ‘Antilliaans accent’. De politie is op zoek naar getuigen van de gijzeling, die de rode Mazda CX-3 van het slachtoffer op die dag tussen 18.40 uur en 19.40 uur hebben zien rijden 18.40 uur en 19.40 uur door Hengelo : “Als mensen camerabeelden of een dashcam van dat tijdstip hebben, willen we die graag zien.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo