Volledig scherm
PREMIUM
Een schurftmijt onder de microscoop. © Wikipedia

Schurft duikt op in Twente: is er sprake van een opmars?

DENEKAMP/HENGELO - Op scholen in Denekamp en Hengelo is schurft vastgesteld. VVD Dinkelland kondigt vragen aan in de gemeenteraad over de bestrijding. Paniek om niks of is schurft bezig aan een opmars?

Wat is er aan de hand?

Basisschool Dr. Martin Luther King in Denekamp meldde deze week dat er bij drie kinderen schurft is geconstateerd. Eerder dit jaar zou dat ook het geval zijn geweest bij een andere school in het dorp. Daar kwamen donderdag meldingen bij van een basisschool in Hengelo. Bij een deel van die klachten ging het om vermoedens. VVD Dinkelland maakt zich al zorgen over de aanpak van ‘de uitbraak’.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo