Volledig scherm
Omrijden via de Landmansweg, om de werkzaamheden op de Castorweg te omzeilen. © Google Maps

Sluipverkeer door wegwerkzaamheden, nu ook in Hengelose Es

HENGELO - De politie gaat strenger controleren op de Landmansweg in Hengelo. Door de vele wegopbrekingen in de wijk hebben fietsers en voetgangers in de buurt van het Castorbad veel last van sluipverkeer.

Fietsers hebben bij de politie geklaagd dat ze regelmatig ‘van de sokken’ worden gereden. Ook wandelaars moeten vaak uitwijken voor automobilisten die de weg inrijden. 

Bord staat er al jaren

De politie is ter plekke gaan kijken en geeft ze gelijk. Op de Landmansweg - het deel langs het Castorbad en het stuk richting De Houtmaat - geldt een verbod voor auto’s maar dat wordt regelmatig aan de laars gelapt. De verbodsborden ‘staan er al jaren’, benadrukt de politie.

Gecontroleerd

Er zal de komende tijd vaker worden gecontroleerd op deze plek. De wegwerkzaamheden aan de Castorweg en de Weusthagstraat duren nog tot 4 oktober.

Stationsplein

Vorige week is er door Keolis en de gemeente gecontroleerd op het Stationsplein. Ook daar kwamen veel klachten van voetgangers en fietsers, die last hadden van autoverkeer. Automobilisten mogen er niet komen maar vanwege onder meer de afsluiting van de Velourstunnel rijden ze voor het station langs. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo