Volledig scherm
© Lars Smook

Somaliër moet langer zitten voor slaan met bierflesje in Hengelo

HENGELO/ALMELO - Ismail N.M. (21) moet langer zitten dan geëist. De rechtbank veroordeelde de illegale Somaliër tot twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk. Er was vijf maanden onvoorwaardelijk gevorderd.

De vluchteling sloeg zaterdagnacht 26 januari een stapper in de Langestraat in de binnenstad zo hard met een bierflesje in het gezicht, dat het barstte. De Tukker liep een litteken op aan de kin. N.M. moet hem 2224 euro smartengeld betalen.  

Drank en drugs

Daarna deelde de Afrikaan vanuit het niets een vuistslag uit in het gezicht bij een ander, ook op golven van drank en drugs. Hij moet deze man 381 euro schade vergoeden.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo