Volledig scherm
Sophie Krabbe uit Hengelo is voor haar stage in Sri Lanka. © Helping Hills Sri Lanka

Sophie (17) uit Hengelo voor stage in Sri Lanka: ‘ongewoon stil op straat’

COLOMBO/HENGELO - De 17-jarige Sophie Krabbe uit Hengelo zit op dit moment in Sri Lanka. In Galle, de ‘hoofdstad van het zuiden’ op zo’n 100 kilometer van Colombo, waar vanmorgen meerdere aanslagen werden gepleegd. „Het is ongewoon stil op straat.”

De 17-jarige scholiere van het Montessori College Twente is voor een stage in Sri Lanka. Afgelopen week liep ze stage in een ziekenhuis in Galle, vanmorgen zou ze naar Colombo gaan om daar drie weken stage te lopen in een ziekenhuis. Maar toen ze hoorde over de aanslagen besloot ze voorlopig in Galle te blijven.

Stil

„Wat ik merk van mijn directe omgeving is dat het ongewoon stil is op de straten”, vertelt Sophie Krabbe via WhatsApp. „Het normale geluid van de vele activiteit op de straten is er niet meer doordat mensen gespannen voor de televisie zitten te kijken. Ook ik zit vol spanning te kijken naar de laatste ontwikkelingen die zich hier voor doen in Colombo.”

‘Heel erg eng’

Ze heeft het gevoel dat ze nu op een veilige plek zit, maar vindt het toch ook heel eng. „Het kwam niet direct bij mij binnen dat dit zo dicht bij mij gebeurde. Vaak zie je dit soort dingen op het nieuws en voelt het op een manier toch ver weg. Nu realiseer ik mij dat ik maar 100 kilometer van meerdere aanslagen ben verwijderd en dat vind ik toch wel echt heel erg eng. Op dit moment voel ik mij toch wel veilig omdat het wel lijkt alsof ze het gemunt hebben op de grote steden en momenteel zit ik in een van de buitenwijken van Galle met weinig grote bezienswaardigheden in de omtrek.”

Contact

Sophie wacht nu af hoe het verder moet. Ze verwacht dat ze voorlopig in Galle blijft. Via WhatsApp heeft ze contact met thuis. Foto’s sturen gaat wat moeizaam, vanwege blokkades die op sociale media zijn gelegd. Maar dat is nu niet het ergste. „Toen ik vertrok uit Nederland was dit in de verste verte niet in mij opgekomen.”

Volledig scherm
Sophie Krabbe uit Hengelo loopt stage in Sri Lanka © Sophie Krabbe
  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo