Sportschool CLUB-LIFE in Hengelo mag weer open! Niet binnen, maar buiten onder een overkapping van 1800 vierkante meter. Op de foto eigenaar Lucién Hoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportschool CLUB-LIFE in Hengelo mag weer open! Niet binnen, maar buiten onder een overkapping van 1800 vierkante meter. Op de foto eigenaar Lucién Hoek. © Lars Smook

Sportschool in Hengelo kan al wél open dankzij gigantische overkapping

HENGELO - Lucién Hoek kan zijn geluk niet op. De eigenaar van de Hengelose sportschool CLUB-LIFE heeft van de gemeente toestemming gekregen om een professionele overkapping te plaatsen van liefst 1800 vierkante meter. Daardoor kan zijn gym volgende week weer volledig open, zonder al te veel restricties. „Het heeft veel tijd en energie gekost, maar het is gelukt. Dit is heel bijzonder.”

De voorbereidingen zijn in volle gang. Een gigantische overkapping met houten vloer wordt geplaatst op een grasveld achter de sportschool aan de Beneluxlaan in Hengelo. „Ik ben ruim twee weken bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen. De veiligheidsregio Twente keurde het plan in eerste instantie af. Ze durfden het niet aan.” Hij moest uiteindelijk een tentboek inleveren, een coronaplan, een plattegrond en constructieberekeningen. Het werd goedgekeurd door de gemeente Hengelo. Ook de omwonenden gingen akkoord met zijn plannen. „Je kunt stellen dat het niet zonder slag of stoot is gegaan”, zegt Hoek.

In samenwerking met indebuurt Hengelo