Volledig scherm
© Thinkstock

Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland nu actief op twee Hengelose scholen

HENGELO - De Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland spreidt haar vleugels uit. Dankzij giften uit fondsen is de stichting nu ook actief op twee Hengelose scholen.

Onderwijsbegeleiding
De stichting geeft onderwijsbegeleiding aan jongeren tussen de 8 en 18 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze uit sociaal zwakkere wijken komen en/of uit gezinnen met financiële problemen. Begonnen werd in de wijk Enschede-Zuid. In zes jaar tijd zijn of worden nu zo’n 700 jongeren begeleid.

Zeventien locaties
Met de laatste uitbreiding erbij is de stichting nu actief op zeventien locaties in Enschede en twee plekken in Hengelo. Dat is mogelijk geworden door bijdragen uit drie fondsen: het Oranje Fonds (24.000 euro), het VSBfonds (24.000 euro) en, specifiek voor de Hengelose uitbreiding, het Kansfonds (18.000 euro).

Deelnemende basisscholen
De twee deelnemende basisscholen uit Hengelo zijn de Paus Joannes XXIII en Mikado in de Berflo Es, waarvan achttien leerlingen worden begeleid. De bedoeling is dat uiteindelijk zo’n 60 Hengelose jongeren, ook uit het voortgezet onderwijs, kunnen worden geholpen. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd, aldus Wim van der Boom van Onderwijsbegeleiding.

Tips
De begeleiding richt zich niet alleen op de kinderen, maar ook op de ouders. Zij krijgen onder meer tips over hoe ze meer structuur kunnen brengen in het gezin. Ook wordt, indien nodig, geholpen bij het op orde brengen van de financiën.

Opgeven
Opgave is mogelijk via info@onderwijsbegeleiding.net of 06-58 82 26 88.

In samenwerking met indebuurt Hengelo