Volledig scherm
© Wouter Borre

Stil uurtje op Hengelose kermis, speciaal voor gevoelige kinderen

HENGELO - De Lambertuskermis in Hengelo houdt een speciaal uurtje voor kinderen die slecht tegen prikkels kunnen. Attracties draaien eventjes in alle stilte.

De kermis in Hengelo, die op woensdag 20 september begint, doet iets speciaals voor kinderen die slecht of helemaal niet tegen lawaai kunnen. Er wordt op zondag 24 september tussen 13.00 en 14.00 uur een speciaal  uurtje gehouden, waarbij de attracties wel draaien maar dan zonder geluid en lichteffecten.

De organisatie van de kermis doet dat 'op veler verzoek', zo laat ze weten via Facebook. De basisscholen in de stad hebben bericht gehad over het stille uurtje. Op de Tilburgse kermis kennen ze dit fenomeen ook: daar zijn deze zomer gedurende 2 uur het licht en het geluid uitgegaan. Deze zogenaamde 'Blauwe Zondag' is speciaal bedoeld voor mensen met autisme, ADHD, epilepsie of hooggevoeligheid.

  1. Directeur Siemens Hengelo over sluiting: 'Dreun voor medewerkers en regio'

    ENSCHEDE/HENGELO - Directeur Huub Banus reageert vrijdag in de Grolsch Veste op de sluiting van Siemens in Hengelo. Hij noemt de sluiting een dreun voor de medewerkers, de stad Hengelo en de regio. Hij benadrukt dat Siemens niet over een nacht ijs is gegaan. "Er zijn goede analyses uitgevoerd en uiteindelijk heeft dat helaas tot deze keuze geleid." Banus benadrukt dat medewerkers op hem kunnen rekenen. "We gaan het proces in met de bonden en de ondernemingsraad en wij zullen onze verantwoordelijkheid nemen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo