Volledig scherm
Herman Finkers en Daphne Bunskoek spelen in de film De Beentjes van Sint Hildegard, die deze week in première gaat. © Maarten van Keller

Stormloop op bioscoopkaartjes film Herman Finkers: ‘Het lijkt wel James Bond’

De Twentse bioscopen worden overspoeld met reserveringen voor De Beentjes van Sint Hildegard. Bij Movie Unlimited in Hengelo en Almelo draait het boekingssysteem overuren. „Het is overweldigend, we hebben het echt over duizenden kaartjes.”

De Beentjes van Sint Hildegard van regisseur Johan Nijenhuis beleeft morgen zijn publiekspremière in bioscoop Kinepolis in Enschede. Daar wordt de film, onder toeziend oog van de hoofdrolspelers, in zeven zalen tegelijk getoond. Al die voorstellingen zijn al maandenlang uitverkocht.

Ook de dagen daarna zitten de Twentse filmhuizen al grotendeels vol, blijkt uit een inventarisatie. Zo hebben de bioscopen in Hengelo en Almelo tot aan zondag al honderden reserveringen per dag, zegt woordvoerster Wendy Vogelzang. „Daarom tonen we de film in Hengelo bijvoorbeeld vijf keer per dag. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kun je hem bij ons zien.” Bij Kinepolis in Enschede draait de film ook vijf keer per dag, meer dan welke andere film ook. Voor een aantal voorstellingen zijn nog kaarten te krijgen.

‘Alleen bij Star Wars en James Bond’

Quote

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kun je hem bij ons zien

Wendy Vogelzang, Movie Unlimited bioscopen

Dat de Hengelose en Almelose bioscopen al lang van tevoren begon met reserveringen voor de Twentstalige film, is volgens Vogelzang bijzonder. „Dat doen we normaal gesproken alleen bij een nieuwe Star Wars of James Bond. Maar bij deze film zagen we ook al dat de animo enorm was. De enige Nederlandse film waarmee de populariteit kan worden vergeleken is Gooische Vrouwen.”

Movie Unlimited heeft ook bioscopen en Zevenaar, maar ziet dat de interesse in de film in Twente het grootst is. „Een cast met onder meer Herman Finkers, Johanna ter Stege en Leonie ter Braak scoort de film ook landelijk bovengemiddeld. Maar gezien de Twentse oorsprong van de film is de vraag in die regio het grootst.”

Ondertiteling voor niet-Tukkers

Dat in de film nagenoeg alleen Twents wordt gesproken, hoeft volgens Vogelzang geen probleem te zijn. ,,Hij is ondertiteld in het Nederlands. En dat is maar goed ook. Want hoewel ik het Twents behoorlijk goed kan volgen, had ik de ondertiteling soms best nodig.”

Zondagmiddag komt hoofdrolspeler Herman Finkers naar de bioscoop in  ‘zijn’ Almelo. Die voorstelling is echter al uitverkocht, net als een aantal anderen.

‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ ging maandagavond in première. Wij waren erbij:

Volledig scherm
Bij de bioscopen in Hengelo en Almelo stromen de reserveringen voor de Beentjes van Sint Hildegard binnen. © website Movie Unlimited Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo