Volledig scherm
© Saskia Minkman

Streepje ontbreekt: straatnaambordjes in Hengelo vervangen

HENGELO - Een pijnlijk foutje in de straatnaam van Fré Cohen, de graficus en socialist die begraven ligt op de Joodse Begraafplaats in Hengelo. Het streepje op haar voornaam ontbreekt.

Het accent aigu, zoals  het klemtoonteken officieel heet, is  weggelaten. De straatnaamborden werden in 2014 geplaatst. Toen was al bekend dat de spelling niet klopte. De fout werd deze week actueel, omdat 200 leerlingen van het nieuwe vmbo aan de Fré Cohenstraat met hun lessen zijn begonnen. 

Aanpassen

De straatnamencommissie van de gemeente Hengelo heeft de juiste spelling van de naam van Cohen doorgegeven. Maar volgens een woordvoerster van de gemeente is het bij de uitvoering verkeerd gegaan; toen is vergeten het streepje toe te voegen.  De gemeente laat de borden nu zo snel mogelijk aanpassen. 

Verraden

Fré Cohen (1903-1943) zat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken op een boerderij in Borne en werd verraden. Vlak voordat ze zou worden weggevoerd, slikte ze gifpillen. Ze overleed in het Gerardus Majellaziekenhuis. Enschede kent al langer een Fré Cohenlaan, wel met een accent aigu.

In samenwerking met indebuurt Hengelo