Volledig scherm
Leonie van Dael krijgt van Harry OOsterik een plantje voor een tegel © Martin Ruesink

Tegel er uit, plantje erin op GroenMarkt Hengelo

HENGELO Stukje bij beetje een groener Hengelo. Met een plantje cadeau voor een stoeptegel die uit de tuin verdwijnt. Of speciaal bloemenzaad waar de bijen ook wat aan hebben. Op de jaarlijkse GroenMarkt aan de De Wetstraat kunnen Hengeloërs tot 16.00 uur hun bijdrage leveren aan een stad met iets meer natuur.

Leonie van Dael heeft een huisje met tuin. In Tuindorp ’t Lansink , dus  adel verplicht. Ze heeft in haar fietsmandje een flinke tegel uitgezocht en mag er op de GroenMarkt wat moois voor uitzoeken. Salvia’s,  hosta’s, een euonymus of sempervior, de keuze is aan het eind van de ochtends nog groot.

„Ik wil mijn achtertuin toch stukje bij beter wat groener maken”, zegt Van Dael, „dat is mooier en beter. Tja, als je toch in Tuindorp woont...”

Een stukje verderop staat een bak vol water en blokken hout die straten, pleinen en andere dele van de stad voorstellen. Spelenderwijs zien kinderen wat er gebeurt als zo’n blok wordt vervangen door een spons (grasveld) of speciaal wadiblokje: het water zakt.

Koeler

Rob Heukels van de gemeente Hengelo is blij met alle kleine stapjes die de goede kant op gaan: „Niet alleen om wateroverlast tegen te gaan, maar ook om de stad in de zomer wat koeler te houden.” 

Volledig scherm
Spelen met water is kennis voor later © Martin Ruesink

In samenwerking met indebuurt Hengelo