Volledig scherm
TT-2020-000149 - HENGELO - Tientallen Hengelose talenten worden gehuldigd tijdens de officiele nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente door burgemeester Sander Schelberg. EDITIE: HENGELO FOTO: Lars Smook LS20200109 © Lars Smook

Tijd voor een nieuwe onderscheiding in Hengelo

LezersbriefHENGELO - Het is een inmiddels onderdeel van de ceremonie. Tijdens de jaarlijkse receptie van de gemeente Hengelo krijgen talenten aansluitend op de nieuwjaartoespraak van de burgemeester letterlijk en figuurlijk het podium. Ook dit jaar.

Onder de genodigde talenten onder andere het zeer getalenteerde meidenvoetbalteam van voetbalvereniging HVV Tubantia. De meiden zijn zeven keer op een rij kampioen geworden in de hoogste klasse die er voor het meidenvoetbal is en winnen elk jaar de KNVB Beker. Deze aanstormende oranjeleeuwinnen kregen geen hand van de burgemeester, wel enkele woorden en een klein papieren kaartje met – dat moet gezegd – kwalitatief hoogstaande chocoladebonbons van Gustaf banketbakkerij.

Vijf minuten stonden de meiden op het podium met vele andere Hengelose talenten en daar moesten ze het mee doen. Maar goed, zij werden niet vergeten, zoals de Oeler touwtrekkers, die Hengelo op zo’n aansprekende wijze op de kaart zetten, overkwam.

Logo

Niet vergeten werd de introductie van het nieuwe gemeentelijke logo. Werd er maar net zoveel tijd, geld en energie in de Hengelose talenten gestoken, dacht ik. Hoe mooi ik het nieuwe logo en de bijbehorende huisstijl ook vind.

Ik vind het alles geen recht doen aan wat de Hengelose talenten allemaal presteren. Wat mij betreft krijgen ze allemaal met terugwerkende kracht een onderscheiding. Eentje die nog wel moet worden bedacht, want de huidige Hengelose onderscheidingen lenen zich er niet echt voor. Misschien een medaille (met natuurlijk het nieuwe gemeentelogo erop) of een ‘Hengeloos Talenten- lintje’. In ieder geval iets waarvoor het wel de moeite waard is om werkafspraken voor te verzetten of soms anderhalf uur reistijd voor over te hebben.

Ben van Veen
Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo