Tikkeltje verslaafd aan Funda? Ingrid uit Hengelo loert de hele dag: ‘Heerlijk’

Joost zoekt het uitIngrid Leuvelink (43) uit Hengelo heeft een speciale hobby: ze is verslaafd aan woningsite Funda. En ze is niet de enige. Waarom gluren we toch zo graag online bij de buren? Joost Zoekt het Uit over de wereld achter de fraaie plaatjes. “Heerlijk wegdromen, dat kan perfect op Funda.”

Zodra Ingrid (43) om zeven uur ‘s ochtends beneden komt, pakt ze haar iPad en opent de Funda-site. Op de trap heeft ze dan al haar nieuwsgierigheid moeten bedwingen. Welke huizen zouden er vandaag online gekomen zijn? De Hengelose heeft het - zoals we in Twente zeggen - zwoar te pakk’n. „Het is best erg gesteld met me. In Hengelo staan op dit moment 516 huizen te koop”, zo weet ze exact. “Die ken ik eigenlijk allemaal wel...”

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo