De Emté aan de Mozartlaan.
Volledig scherm
De Emté aan de Mozartlaan. © Google Maps

Toekomst van supermarkt aan Mozartlaan in Hengelo? Niemand wil iets zeggen

HENGELO - Het lot van de Emté aan de Mozartlaan in Hengelo is ongewis. De supermarkt sluit op 1 juni de deuren. Wat er vervolgens met de winkel gebeurt, is voer voor discussie.

De Emté staat op de nominatie om een Jumbo- of Coop-vestiging te worden. Het consortium van Jumbo en Coop dat de Emté-supermarkten heeft overgenomen van Sligro moet nog uitsluitsel geven over de toekomst van de grootgrutter aan de Mozartlaan.

Mistig

In de aanloop daar naartoe wil niemand reageren. „Hier gaan wij als bedrijfsleiders niets over zeggen”, liet bedrijfsleider Roy van der Schoor van de supermarkt weten. Hij verwees naar de klantenservice van de Emté. Ook van die kant bleef het mistig. Na een korte denkpauze kwam een Emté-woordvoerder tot de conclusie dat hij geen mening mocht hebben over de supermarkt aan de Mozartlaan. „U moet hiervoor bij Jumbo zijn.” Daarna hing hij abrupt op.

Nevelen

Jumbo hulde zich eveneens in nevelen. „Over de exacte toekomst van de winkel aan de Mozartlaan kunnen we nog geen uitspraken doen”, vertelde woordvoerder Jeske Bleeker. Daarmee blijft de derde Emté-winkel in Hengelo in de wachtkamer zitten. Eerder werd de Emté aan de Oude Molenweg omgebouwd tot Jumbo-vestiging. De Emté-vestiging aan de Woolderesweg bewandelt dezelfde route. Deze winkel gaat op woensdag 24 mei tijdelijk dicht en opent op woensdag 12 juni de deuren als Jumbo-supermarkt. Het personeel blijft, de groene Emté-outfit wordt ingeruild voor de kenmerkende gele kleur van Jumbo. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo