Double2 in hun‘gewone’ outfit: Myrna Konings, Ingrid Even, Ingrid ten Hove en Marian de Klein (v.l.n.r.).
Volledig scherm
PREMIUM
Double2 in hun‘gewone’ outfit: Myrna Konings, Ingrid Even, Ingrid ten Hove en Marian de Klein (v.l.n.r.). © Emiel Muijderman

Tranen bij Hengelose Andrew Sisters: zangeressen altijd ‘in the mood’

HENGELO - Als de zangeressen van Double2 We’ll meet Again van Vera Lynn inzetten, schieten tranen in veteranenogen. Tot in de puntjes uitgedost als Andrew Sisters roepen de Hengelose dames emoties van de bevrijdingsroes op. „De mensen staan op en halen de zakdoek tevoorschijn.”

Ingrid ten Hove (50), Myrna Konings (51), Ingrid Even (50) en Marian de Klein (57) strijken 22 jaar geleden neer in dezelfde nieuwbouwwijk, Slangenbeek. Een buurvrouw belt aan. „Ding-dong: ik wil een gospelkoor oprichten, zei ze”, schetst Marian, in haar dagelijkse doen managementondersteuner bij RTV Oost. Passie voor het zingen voert de vier naar gospelkoor Hasseler Es. Het klikt.

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo