Volledig scherm
PREMIUM
Een protestactie van Bos op het Plein. © Emiel Muijderman

Tumult over posters ‘Bos op het Plein’: wel of geen censuur van de gemeente Hengelo?

HENGELO - De ambtenaar die onlangs bij de bibliotheek Hengelo informeerde naar het beleid om posters van ‘Bos op het Plein’ uit te delen, blijkt een communicatie-adviseur van de gemeente Hengelo te zijn. De gemeente zegt dat er ‘op geen enkele wijze een poging gedaan censuur’ te plegen..

‘Bos op het Plein’ is een burgerinitiatief van Hengeloërs die vinden dat er juist meer groen op het marktplein moet komen, in plaats van een Hijschgebouw. Om hun plannen onder de aandacht te brengen, werden op diverse locaties posters neergelegd, met de boodschap ‘Ook ik wil een bos op het plein’. Afgelopen weekend stelde ‘Bos op het Plein’ vast dat er signalen waren dat de gemeente het uitdelen van posters van deze groep zou verbieden of afraden. Het zou gaan om wijkcentra, waaronder de Hengelose Es, en om de bibliotheek.

  1. Drie Twentse aanhoudingen in onderzoek naar fraude door mesthandelaar

    Drie Twentse aanhoudin­gen in onderzoek naar fraude door mesthande­laar

    HENGELO - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft drie functionarissen van een Twents bedrijf in vervoer, handel en verwerking van mest aangehouden. De onderneming uit de omgeving van Hengelo en de functionarissen worden ervan verdacht te frauderen door het doen van valse laad- en losmeldingen en het manipuleren van mestmonsters. Hiermee zijn volgens de NVVA vermoedelijk tientallen boeren gefaciliteerd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo