Volledig scherm
Herfst aan de M.A. de Ruyterstraat.

Vallende blaadjes? Gildebor in Hengelo komt vanaf volgende week langs

HENGELO - Gildebor, het onderhoudsbedrijf van de gemeente Hengelo, gaat vanaf volgende week overtollig blad opruimen. Hoofdwegen en belangrijke fietspaden krijgen daarbij voorrang.

Vallende bladeren kunnen leiden tot gladde wegen. Gildebor ruimt daarom jaarlijks het blad op en komt daarvoor in elke wijk twee keer langs. Wanneer ze precies komen, hangt af van het weer en het soort boom. Het bedrijf kan daarom vooraf niet aangeven wanneer ze waar langskomen.

Klaarleggen

De gemeente roept inwoners op om mee te helpen de straten bladvrij te maken. Wie de bladeren niet meer kwijt kan in de groene container, mag ze klaarleggen voor als de medewerkers van Gildebor hun rondes maken. Voorwaarde is dat de bladeren op een hoop op een grasstrook liggen en dan niet te dicht bij bomen en struiken, zodat Gildebor er met de machines makkelijk bij kan. Tot 6 december kunnen bewoners hun bladeren op die manier kwijt.

Voedselbron

Volgens de gemeente is het niet per se nodig om blad altijd weg te gooien. Het kan ook op een composthoop in de tuin worden opgeslagen. Een bladhoop kan een voedselbron en een schuilgelegenheid voor dieren vormen. Vooral egels maken er graag gebruik van.

In samenwerking met indebuurt Hengelo