Volledig scherm
Bij een doorzoeking van een woning in Hengelo werden onder meer raketten en een raketwerper gevonden. © Politie

Verdachte (29) van raketvondst in Hengelo langer vast

ALMELO - De 29-jarige K. uit Hengelo blijft minimaal zeven dagen langer in bewaring, nadat er vrijdag in zijn woning aan de Mercatohof een zwaar wapenarsenaal werd gevonden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Almelo woensdag besloten.

Maandag werd besloten dat K. zeven dagen in bewaring moest blijven. Omdat de raadkamer in Almelo alleen op woensdag zitting heeft, en het Openbaar Ministerie wilde dat hij langer in hechtenis zou blijven, werd zijn zaak vandaag al in de rechtbank besproken. Daar is besloten dat er nog meer onderzoek nodig is, en K. dus nog vast blijft zitten.

Medeverdachte M. (28) uit Hengelo, die vrijdag in Enschede werd gearresteerd in hetzelfde onderzoek, hoorde maandag al dat hij 14 dagen vast zou blijven zitten. Beide verdachten zitten in beperking en mogen dus geen contact hebben met de buitenwereld.

Raketgranaten

In de woning van K. werden onder meer vier Joegoslavische raketgranaten gevonden, vertelden experts aan deze krant. Ook lagen er meerdere automatische wapens in een sporttas. Het wapentuig wordt door justitie gelinkt aan een reeks zware geweldsuitbarstingen in Twente en Gronau.

In samenwerking met indebuurt Hengelo