Volledig scherm
De politie is opnieuw aan het zoeken naar spullen van Wim V., die verdacht wordt van de moord op Chantal de Vries. © Robin Hilberink

Verdachte V. groette iemand op straat na moord op Chantal de Vries: ‘Willen weten wie’

VideoHENGELO - Wim V. (27) uit Hengelo, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Chantal de Vries uit Almelo, groette kort na de moord een bekende. Dat zegt de politie, die graag wil weten wie V. op straat tegenkwam.

De groet vond plaats rond 02.00 uur en was in de omgeving van de Weideweg, zegt woordvoerster Chantal Westerhoff. „De verdachte is op dat moment aan het bellen, maar we zien op beelden dat hij iemand groet. Naar die persoon zijn we natuurlijk op zoek.”

Messteken om het leven

De Weideweg ligt enkele honderden meters van de Hampshire, waar Chantal de Vries tijdens de Kerstnacht door messteken om het leven kwam. De politie denkt dan ook dat V. over de Bankastraat richting de Weideweg is gegaan, om vervolgens naar de Jozef Israëlsstraat te gaan. Daar werd de Hengeloër kort na de moord gearresteerd.

Woensdag besloot de rechtbank dat hij nog zeker 90 dagen in voorlopige hechtenis blijft. Eerder vandaag onthulde Tubantia dat V. verklaringen heeft afgelegd bij de politie, en zich niet alles rond de moord kan herinneren.

De politie doet donderdagmiddag onderzoek op de plaats delict:

Nieuwe zoektocht naar de trui

Op het moment van de groet droeg Wim V. alleen een wit t-shirt. Daarom denkt de politie dat hij zij bordeauxrode trui, die hij eerder op de avond droeg, al had weggemaakt. De politie heeft de trui nog niet gevonden, maar gaat donderdagmiddag opnieuw zoeken in de buurt van de Hampshire, waar de moord plaatsvond.

„We hopen dat buurtbewoners ons daarbij kunnen helpen", zegt Martijn Rikkerink, die als leider van het flexteam van de politie de nieuwe zoektocht leidt. „We hebben meerdere scenario's waarop je een trui kunt wegmaken. Wegfrommelen, op het dak gooien, ga zo maar door. Het is vanmiddag ouderwets speurwerk.” Rikkerink gaat met een team van acht politiemensen op pad.

Bezoekers van bar De Nul gezocht

Kort voor de moord in de kerstnacht bezocht Wim V. bar De Nul aan de Beekstraat in Hengelo. Dat blijkt ook uit een bericht op Facebook, dat hij kort voor het fatale incident plaatste. „We zijn daarom op zoek naar mensen die daar ook zijn geweest, met name in de periode 00.30 tot 01.30 uur. Zij hebben mogelijk met de verdachte gesproken, maar ook als ze dat niet zo is willen we toch graag met getuigen spreken. Ben je in de Kerstnacht bij De Nul geweest, meld je dan bij de politie.”

Volledig scherm
De Almelose Chantal de Vries werd tijdens de Kerstnacht vermoord in Hengelo. © Carlo ter Ellen DTCT

In samenwerking met indebuurt Hengelo