Volledig scherm
© Annina Romita

Verenigingen, promotie en stadsdichter in Hengeloos Peil

HENGELO - Verenigingen willen meer financiële armslag en vragen hulp aan de gemeente. Maandagavond in Hengeloos Peil doen zij uit de doeken hoe en wat.

Armonia Muziekvereniging en de Hengelose revue zijn enkele voorbeelden van verenigingen die hopen dat de gemeente iets toegankelijker wil zijn als het gaat om lastenverlichting. Zo zou de rente op eerdere door de gemeente verstrekte leningen moeten zakken.

CDA-fractievoorzitter Hanneke Steen brak eerder een lans voor de alle Hengelose verenigingen, die zij de status van culturele kernvoorziening zou willen geven en daarmee zou een groter bedrag vrijkomen om al dan niet noodlijdende verenigingen de helpende hand te bieden. Zij gaat in gesprek met voorzitter Manon Jonquire van Armonia, bestuurslid Henk Kiewik van de revue en Jeanet Nijhof van de PVV over de mogelijkheden die er zijn.

Evenementen

Stadsdichter Hettie Franken wil geen gedichten meer voordragen bij gemeentelijke manifestaties zolang de gemeente haar geen vergoeding geeft. In het programma geeft zij tekst en uitleg.

Stadspromotie vertelt wat de stad komend jaar kan verwachten qua evenementen. Burgemeester Sander Schelberg draagt net als vorig jaar een nieuwjaarscolumn voor. De muziek is van de band Nina. Verder wordt de nominatie voor de Persprijs 2020 bekendgemaakt.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV, de Schouwburg Hengelo en poppodium Metropool. Aanvang om 19.00 uur in het muziekcafé van Metropool. Gratis toegang.

In samenwerking met indebuurt Hengelo