Vernieuwde Lus van Beckum
trekt hardlopers uit hele regio

Met tweehonderd deelnemers was de trimloop Lus van Beckum een groot succes. Bas van den Heuvel uit Hengelo kwam bij de vijftien kilometer als eerste over de finish.

De gelukkigste man van Beckum was zaterdag ongetwijfeld Jan Ottink (72). Hij organiseerde in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw ook al hardloopwedstrijden onder de naam Lus van Beckum. Zo’n veertig jaar later staat zijn Lus van Beckum opnieuw op de hardloopkalender.

Familie

Ottink deed zelf ook mee aan de de tien kilometer loop en kwam glunderend over de finish. Zijn zoon Pascal is nu een van de organisatoren van de trimloop nieuwe stijl. Zoon Danny liep met vader Ottink de tien kilometer. Vier kleinkinderen deden mee aan de kidsrun.

Animo groot

De animo voor de Lus van Beckum was zaterdagavond groter dan verwacht, zegt Pascal Ottink. „Wij hadden gehoopt op 120 deelnemers, er deden 200 lopers mee. De lopers kwamen uit Bekcum, maar ook uit omliggende plaatsen en zelfs uit de Achterhoek.” Totaal dertig vrijwilligers waren actief. Na afloop was er een afterparty in de feesttent. 

Het hardloopevenement staat als het aan de Ottinks ligt, voortaan op de hardloopkalender. „We gaan het volgende jaar weer organiseren.”

Volledig scherm
Veel publiek langs de lijn bij de kids run, een onderdeel van de Lus van Beckum. © Reinier van Willigen

In samenwerking met indebuurt Hengelo