Een enorme stortbui zette enkele jaren geleden onder meer de tunnel in de Deldenerstraat onder water. Accepteren we dat of moet de gemeente dat per se zien te voorkomen?
Volledig scherm
Een enorme stortbui zette enkele jaren geleden onder meer de tunnel in de Deldenerstraat onder water. Accepteren we dat of moet de gemeente dat per se zien te voorkomen? © Emiel Muijderman

Vijf keer per jaar de straten blank: is dat voor Hengelo nog acceptabel? U mag het zeggen

HENGELO - Een keertje per jaar de straat blank na een stortbui. Dat zal nog wel ok zijn. Maar tien keer per jaar? Waarschijnlijk niet. Wat is voor de Hengeloër nog acceptabel? Om daar achter te komen wil de gemeente met zoveel mogelijk mensen een spel spelen.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?