Op het kunstgasveld van Sportclub Barbaros heeft donderdagochtend het feestgebed plaats als afsluiting van de Ramadan en het begin van het Suikerfeest.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het kunstgasveld van Sportclub Barbaros heeft donderdagochtend het feestgebed plaats als afsluiting van de Ramadan en het begin van het Suikerfeest. © Robin Hilberink

Voetbalveld van Barbaros in Hengelo dient vandaag even als gebedsruimte voor moslims

HENGELO - Voor het eerst wordt er deze donderdag niet gevoetbald op het kunstgrasveld van Sportclub Barbaros in Hengelo, maar gebeden. Zo'n 400 moslims nemen vanaf  07.00  uur coronaproof deel aan het feestgebed als afsluiting van de vastenmaand Ramadan en het begin van een - sober - Suikerfeest.

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo