Volledig scherm
HENGELO - 20170719 - Zomeserie Hengelo. Seahorse terrein. Editie: HE Foto Christian van der Meij TT20170719 © Christian van der Meij

Voorlopig groen licht woningbouwplan Seahorseterrein in Hengelo

De Raad van State ziet vooralsnog geen reden het plan om 110 woningen op het Hengelose Seahorseterrein te blokkeren en geheel stil te leggen, zo bleek gistermiddag uit een spoeduitspraak.

Volledig scherm
HENGELO - Het terrein van de Koninklijke Weefgoederen Fabriek (KWF), beter bekend onder de naam Seahorse Hengelo wordt bouwrijp gemaakt voor nieuwbouw Woolderlanen. EDITIE: VRIJE FOTO FOTO: Lars Smook LS20180501 © Lars Smook

Volgens de Raad lijkt de gekozen wijkontsluiting via de Woolderesweg in beginsel aanvaardbaar. Hoewel het hoogste bestuursrechtscollege later dit jaar tijdens de bodemprocedurek alle voors en tegens nog eens goed tegen het licht zal houden, lijkt het er niet op dat de ontsluiting verkeersgevaarlijke situaties gaat opleveren. Hoewel er meer verkeer op de Woolderesweg zal komen lijkt die weg dat makkelijk aan te kunnen. In de door een aantal omwonenden aangedragen alternatieve directe ontsluiting op de drukke doorgaande Geerdinksweg ziet de Raad nog niet veel. Door de uitspraak kan de ontwikkelaar in principe doorgaan met de ontwikkeling en bouwvoorbereidingen van de nieuwbouwwijk. 

De uitspraak betekent een domper voor een drietal bewoners van de Woolderesweg. Zij hoopten op een blokkade van het bestemmingsplan. Zij zijn fel gekant tegen de gekozen wijkontsluiting via de Woolderesweg, pal tegenover hun woningen. Nu kijken zij op een mooie dichte groenstrook met laanbomen aan. Straks, tegen de hoofdontsluitingsweg. Dan schijnen de koplampen in hun woningen, zo vrezen de Hengeloërs. Volgens de tegenstanders is Woolderesweg niet geschikt voor de ontsluiting van een wijk met 110 woningen. De gemeente Hengelo denkt daar anders over en ook de Raad van State lijkt vooralsnog geen problemen te zien. Later dit jaar zal uit de einduitspraak blijken of het gehele plan ongewijzigd doorgang kan vinden. Wordt vervolgd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo