Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Vragen LokaalHengelo over failliet SIZ en mantelzorgers

HENGELO Het faillissement van de Stichting Informele Zorg (SIZ) heeft LokaalHengelo ongerust gemaakt over het lot van matelzorgers. De partij vraagt het  Hengelose college van B en W  samen met andere gemeenten te onderzoeken of een doorstart mogelijk is. In een andere brief vraagt Lokaal Hengelo  extra steun voor mantelzorgers. 

Het failliet verklaarde SIZ is in Twente hét  steunpunt voor mantelzorgers. LokaalHengelo sprak onlangs al zijn zorg uit voor deze groep, nu Hengelo miljoenen moet bezuinigen op de zorg. 

 „En nu met het faillissement van de SIZ is deze zorg verder toegenomen”, schrijft raadslid Patrick Rillmann,  “mantelzorgers zullen de komende jaren nog zwaarder belast worden en kunnen geen beroep meer doen op de SIZ, met als gevolg dat de taak van mantelzorgers nog zwaarder en mogelijk zelfs onmogelijk wordt.”

LokaalHengelo vraagt het college of  er al eerder signalen waren dat het bij SIZ nie goed ging en vraagt een doorstart te onderzoeken. Als dat laatste niet lukt, wil de partij weten of  het college bereid is zelf een initiatief te ontplooien om de mantelzorgers te ondersteunen. 

Volledig scherm
Patrick Rillmann © Cees Elzenga

In een tweede brief richt de fractie zich geheel op de positie van de mantelzorgers in Hengelo, los van de problemen rondom SIZ. Behalve extra ondersteuning voor deze groep zou er ook naar voorbeeld van de Veteranendag een jaarlijkse 'happening'voor mantelzorgers moeten komen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo