Club Dux op de Markt in Hengelo is al maanden gesloten. Er lopen meerdere procedures.
Volledig scherm
PREMIUM
Club Dux op de Markt in Hengelo is al maanden gesloten. Er lopen meerdere procedures. © Bert Janssen

Vrees voor witwaspraktijken bij Club Dux Hengelo: ‘Geen nieuwe vergunning’

ZWOLLE/HENGELO - Burgemeester Sander Schelberg vreest dat Erdas Akcay van Club Dux zich schuldig zal maken aan witwaspraktijken. Daarom weigert hij een vergunning af te geven voor het horecapand op de Markt. Beoogd huurder Akcay pikt dat niet.

Schelberg baseert zich op een negatief advies van het Bureau Bibob, dat geldstromen in het onroerend goed natrekt. Bij een vermoeden van zwart (drugs)geld of witwaspraktijken wordt bestuurders aangeraden niet mee te werken. „De horeca is gevoelig voor witwassen”, verwoordde Bas Leferink een weigeringsgrond van de burgemeester. Voor bestuursrechter Willem Bijloo diende maandag de bezwarenprocedure die Akcay en zijn juridisch adviseur John Eshuis aanspanden.

  1. Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?
    PREMIUM
    COLUMN

    Mijn grote angst: lijk ik binnenkort op baardaap Tom Hanks?

    Lang geleden was er een aardig reclamespotje op tv. Je zag een man achter een raam, met een zeem. Geknipt en geschoren, keurige verschijning. Dan begint hij het venster te lappen. De zeem gaat lang mee, vertelt hij de kijker; weken in het kwadraat. Zonder dat er een gat in valt. Maand, na maand, na maand, na maand. Hij gebruikt niet voor niks een Enka Vileda, de Rolls Royce onder de zemen. Nog geen vier gulden, toen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo