Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Nikkels

Waar moet FC Twente het kampioenschap vieren?

Dat was natuurlijk dé Briljantste Inval van het voetbalseizoen, verzonnen door raadslid Jeffrey Scholten van Lokaal Hengelo. Laat FC Twente dat gehoopte aanstaande kampioensfeest niet vieren op de Oude Markt in Enschede of pal voor de Grolsch Veste, maar hier in de Metaalstad. Zij de lasten, wij de lusten. Prachtig verzonnen. Die aloude zeepbel van een Twentse Dubbelstad, maar dan volledig omgekeerd. Nu in Hengeloos voordeel.

De vraag is vervolgens natuurlijk wáár de pils moet vloeien op de promotie naar de primera division. Waar wapperen de vaandels om de Keuken Kampioen Divisie uit te zwaaien, liefst voorgoed? Kortom: Woar goat wie stoan a-w veur Twente bint?  Waar waait Hengeler weend de kampioensvlaggen strak?

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo