De voortvluchtige en van meervoudige oplichting verdachte Johan S..
Volledig scherm
PREMIUM
De voortvluchtige en van meervoudige oplichting verdachte Johan S.. © Beeldbewerking Tubantia.nl

Waarom politie geen foto toont van Johan S. & 5 andere vragen over jacht op Hengelose nep-cateraar

HENGELO - ‘Zo’n meesteroplichter nog wat sparen door niet de foto te tonen? Wat een idioterie!’ En: ‘Laat gewoon zijn gezicht zien zonder geblur!’ Zomaar een greep uit de reacties op Facebook na de berichtgeving van De Twentsche Courant Tubantia/Tubantia.nl over de voortvluchtige oplichter Johan S., die in Twente tientallen particulieren en bedrijven heeft gedupeerd. Maar waaróm wordt zijn foto niet getoond? Daaraan liggen diverse argumenten en dilemma’s ten grondslag.

 1. Heruitgave Twentse Biebel half jaar vertraagd: ‘Er zitten veel inconsequenties in wat betreft de spelling’
  PREMIUM

  Heruitgave Twentse Biebel half jaar vertraagd: ‘Er zitten veel inconse­quen­ties in wat betreft de spelling’

  De heruitgave van de Biebel in de Twentse sproake is vertraagd. „Zeker een half jaar”, vertelt Kees Schafrat, directeur van de boekhandels Broekhuis. Samen met Herman Finkers had hij het initiatief genomen voor de herdruk van dit grote werk van Anne van der Meiden. „Ik had aangekondigd dat het voor Pinksteren zou verschijnen. Mensen vragen me ernaar. Helaas halen we het niet.”
 2. Door Johan S. opgelichte Tim (14) uit Hengelo krijgt ‘salaris’ van anonieme vrouw: ‘Zijn nog goede mensen’

  Door Johan S. opgelichte Tim (14) uit Hengelo krijgt ‘salaris’ van anonieme vrouw: ‘Zijn nog goede mensen’

  HENGELO - Tim (14) uit Hengelo bracht ruim twee maanden folders rond voor Johan S. en kreeg pas, nadat zijn moeder heel kwaad was geworden, een deel van zijn loon. Ondertussen heeft hij bijna al het geld waar hij recht op heeft. Niet dankzij oplichter S., wel dankzij een weldoenster die anoniem wil blijven. „Tim was verdrietig en boos, maar is nu weer een stuk vrolijker”, zegt moeder Carla.

In samenwerking met indebuurt Hengelo