Watertoren, Markt en Pastoriestraat in Hengelo kleuren rood voor FC Twente

videoHENGELO - De Watertoren, Pastoriestraat, Markt en Enschedesestraat kleuren deze maandagavond rood. Daarmee viert ook Hengelo het kampioenschap van FC Twente.

„Vanmiddag bedachten we ineens dat we alle torens van Hengelo rood willen laten schijnen vanwege het kampioenschap”, vertelt Marc Weber van Stichting in Wording. De watertoren is sinds 2017 in de handen van de stichting. „Alle torens bleek wel heel veel werk, dus we zijn eerst maar eens met onze eigen toren begonnen”, lacht Weber. De hele middag zijn ze bezig geweest alles in te stellen. „Maar in de zon kunnen we amper zien of het lukt, dat zal vanavond moeten blijken. De zon gaat om 20.50 uur onder, de lichten gaan om 21.10 uur aan en blijven de hele nacht branden.” 

Weber deed wel een poging voor de binnenstad. Hij belde Peter van Marle, specialist openbare ruimte bij de gemeente. Hij weet veel over de openbare verlichting in de stad. Een uur of anderhalf geleden kreeg Weber de bevestiging. „Ook de led-verlichting in de stad wordt ingeschakeld, prachtig toch?”

Volledig scherm
De Pastoriestraat in Hengelo is rood gekleurd. © News United / Jack Huygens
Volledig scherm
© Marc Weber

In samenwerking met indebuurt Hengelo