Volledig scherm
Een betegelde tuin waardoor water moeilijk weg kan. © Rudi Hofman

Weg met die tegels, Hengelose tuinen moeten groener

HENGELO Hoe krijg je Hengeloërs zover dat ze hun tuin groener maken? Door ze in ruil voor een tuintegel een plant te geven.

'Tegel eruit, plantje erin' is het motto van de Groenmarkt Hengelo die zaterdag plaatsvindt. Hoe minder grijs in de tuin, hoe kleiner de kans dat het regenwater blijft staan. De overlast van water na forse regenbuien neemt daarmee af. Wie zaterdag een tegel inlevert, krijgt daar een plantje voor terug.

Groene tuin

Organisaties die zich inzetten voor het vergroenen van Hengelose tuinen verzamelen zich zaterdag op het plein achter de Hema aan de Wetstraat. Van 11.00 tot 16.00 uur geven onder meer Groei & Bloei, Fahner Vaste Planten Kwekerij en Welkoop Hengelo informatie over waarom een groene tuin belangrijk is.

Bomenexcursie

Waterschap Vechtstromen vertelt over de opvang van regenwater en dus het voorkomen van wateroverlast. Ook de gemeente Hengelo geeft nuttige tips, net als onderhoudsbedrijf Gildebor. Het IVN en de KNNV houden om 12.00 en om 14.00 uur een bomenexcursie. De SWB vertelt iets over een eetbare tuin.

In samenwerking met indebuurt Hengelo