Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Zedenzaak verscheurt Hengelose familie

ALMELO/HENGELO - Familieleden noemen Mario M.B. (33) pedofiel. De Hengeloër is lang geleden veroordeeld voor zedenmisdrijven. Maar ontucht met zijn nichtje van 4? Dat ontkent hij.

Het meisje zit met haar moeder in de auto als ze begint te vertellen. Hoe Mario bij haar in bed kruipt en wat hij heeft gedaan. Later, in de verhoorstudio van de politie, herhaalt ze dat. Het is bijna twee jaar geleden, een officier van justitie gespecialiseerd in zedenzaken, merkt M.B. als verdachte. Hij wordt opgesloten.

Tegen de moeder en zijn halfbroer zou Mario hebben gezegd dat hij, tijdens een logeerpartij, bij het kind in bed is gekropen. Nu, tegenover drie rechters, ontkent hij dat. Dat heeft hij niet gezegd noch gedaan, stelt hij.

Geseponeerd

Na 30 dagen voorarrest komt hij vrij. De officier ‘weegt’ de getuigenissen en besluit hem niet te vervolgen. De zaak wordt geseponeerd. Daar tekent de moeder bezwaar tegen aan. Met succes. Het gerechtshof draagt het Openbaar Ministerie op  M.B. voor het hekje te brengen.

Enigszins verrassend, vindt officier van justitie Leunk die beslissing van hoger hand. Hij gelooft niet dat het meisje haar verhaal ‘heeft verzonnen’ of dat het misbruik is geconstrueerd om Mario zwart te maken. Maar de aanklager vindt dat hard bewijs ontbreekt. Hij vraagt vrijspraak. Hij wijst op de verscheurde familie. „Hier zijn alleen verliezers.”

In de broek plassen

De moeder van het kind claimt 2500 euro smartengeld. Haar dochtertje zou na die avond in de broek plassen. Als zij Mario uitmaakt voor pedofiel en stelt dat hij als jongetje is misbruikt, grijpen de rechters in.

Vonnis: 24 maart.

In samenwerking met indebuurt Hengelo