Volledig scherm
PREMIUM
© Cees Elzenga / hetoog.nl

Zekiye's man was één van de eerste Syrisch-orthodoxe gastarbeiders in Twente: ‘Was niet gemakkelijk’

Onze wortelsHENGELO - De dit jaar overleden man van Zekiye Kulhan kwam als een van de eerste gastarbeiders met een Syrisch-orthodoxe achtergrond naar Twente. In haar appartement wijst ze meteen op de grote foto van Hanna Kulhan. Ze hebben hier maar een paar maanden gewoond voordat hij overleed. Tranen wellen op. “Wat kun je eraan doen?”

Zekiye en Hanna Kulhan gingen van een huis met drie verdiepingen in Hengelose wijk Hasseler Es naar een gelijkvloers appartement in Slangenbeek. Traplopen was voor hem niet meer te doen. "Hoe lang zijn we getrouwd geweest?", vraagt ze. "67 jaar", zegt haar kleinzoon Johny Messo, die vertaalt.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo